open middagen

Van april tot en met september is moesbos iedere woensdagmiddag van 14:00 tot 16:00 uur open om een kijkje te nemen, een kopje thee te komen drinken en te genieten van de sfeer.

Van harte welkom!

Workshops

 

Kom gezellig met je vriendengroep, familie of collega's op moesbos een workshop volgen. Je kunt zelf kiezen welke workshop je wilt volgen en de datum is in overleg.

Workshop Kruiden Schilderen

Je hoeft geen kunstenaar te zijn om een schilderij te maken! Tijdens deze workshop krijg je eerst een rondleiding door moesbos om daarna je favoriete kruid of bloem te knippen om deze na te schilderen. Onder leiding van Sarah ga je aan de slag om een schilderij te maken.
Voor een indruk van het werk van Sarah: Sarah (@werkvansarah) • Instagram-foto's en -video's

De workshop 'kruiden schilderen' wordt ook op zaterdag 14 mei gegeven, van 14:00 tot 16:00 uur. Er is nog plek!

 

Workshop Kruidenolie of kruidenzout
Tijdens de rondleiding door moesbos, leer je van alles over bekende en onbekende kruiden en hun geneeskrachtige werking. Daarna kun je zelf je favoriete kruiden knippen om daarmee een heerlijke kruidenolie of kruidenzout te maken.

Workshop Kruidenboter
Wat is er lekkerder om te serveren bij een broodje dan je zelfgemaakte kruidenboter? Je kunt het zo bijzonder maken als je wilt, bijvoorbeeld met fijngesneden blaadjes van de uiensoepboom, of met hysop en bloemetjes van de Oost-Indische kers. Na de rondleiding pluk je zelf je kruiden en maak je er een eigen kruidenboter mee.

Een workshop duurt 1,5 tot 2 uur, en kost 15 euro per persoon. Je kunt een workshop aanvragen voor een ochtend, middag of avond.  

Via onderstaande link of via het contactformulier kun je je aanmelden voor een workshop.

Tijdens de open middagen en tijdens de workshops is het winkeltje open, met verrassende en leuke moesbosproducten.

Bij Ruth op het Moesbos vind je een weldadige sfeer. De natuur omhult je, en Ruth weet je te inspireren. Ik maakte verschillende workshops mee waarin we met kruiden uit dit moesbos en met olie of zout heerlijke producten maakten om thuis het koken te perfectioneren. De rust die Ruth uitstraalt en haar steeds weer verrassende kijk op de natuur maakten me heel gelukkig. Van harte aanbevolen!

Lineke Schakenbos

zomer 2020

aanhalingstekens.jpg